Župan Čačić: Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu EU novca, britanski premijer je tužen i osuđen

Župan Čačić: Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu EU novca, britanski premijer je tužen i osuđen

U javnoj raspravi između ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Predraga Štromara i načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca o financiranju projekata na području Općine Vinica, odnosno Varaždinske županije, načelnik Kostanjevac je potpuno u pravu. Ministar Štromar, naime, ponovno javno iznosi netočne podatke da je „njegovo Ministarstvo“ za EU projekte koji se provode na području Općine Vinica „dodijelilo više od 4,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava“.

U dijelu koji se odnosi na financiranje energetske obnove školskih zgrada u Varaždinskoj županiji, dajemo sljedeću izjavu župana Radimira Čačića:


„Ponovno naglašavam da Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na čijem čelu je Predrag Štromar nije dalo nijednu lipu za 22 projekta energetske obnove školskih zgrada koji se provode u Varaždinskoj županiji, pa tako ni za obnovu Srednje škole Arboretum Opeka te Područne škole Gornje Ladanje. Zbog lažnog pripisivanja zasluga za isplatu europskog novca, u Velikoj Britaniji je sadašnji premijer Boris Johnson tužen i osuđen. Stoga molimo gospodina Štromara da nas ne tjera na takav potez.


Energetska obnova škola financira se europskim i županijskim novcem, a dio županijskih sredstva je vraćen putem Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.“

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”