Župan obišao radove na županijskim prometnicama u Bolfanu, Petkovcu i Beretincu

Župan obišao radove na županijskim prometnicama u Bolfanu, Petkovcu i Beretincu

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić je u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog, djelatnika ŽUC-a Nenada Koščaka i Dejana Radata te predsjednika Upravnog vijeća ŽUC-a Krešimira Horvata  obišao radove koji se izvode na županijskim prometnicama  u naselju Bolfan na području grada Ludbrega, zatim u naselju Petkovec u Varaždinskim Toplicama te u Općini Beretinec.

Istaknimo kako je u Bolfanu modernizirana i asfaltirana Ludbreška ulica, u naselju Petkovec se radi na proširenju ceste, nogostupa i odvodnje dok u Općini Beretinec kreću radovi na autobusnom ugibalištu, a u naselju Ledinec, također u Općini Beretinec  se radi na sanaciji propusta.

U Bolfanu se obilasku radova pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić, u naselju Petkovec radove su obišli i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković te gradski vijećnik Željko Bedeković dok su u Beretincu uz župana bili načelnik Općine Igor Kos i njegov zamjenik Matija Kefelja.

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo viđenim.

-Danas smo odlučili obići nekoliko lokacija. Naime, naselje Petkovec bilo je u apsolutnom prioritetu i jako je dobro da je to napravljeno jer je to vrlo naseljeno mjesto, a djeca i stanovnici nisu imali nikakvu šansu da sigurno dođu do škole. Jedina šansa do sada je bila da hodaju po cesti i zavojima. U Bolfanu je povučeni je novi sloj asfalta, 400 tisuća kuna je  udio ŽUC-a, radi se o relativno velikom zahvatu, 1300 metara je duga prometnica, za građane je to značajno. Također, u Vinogradima Ludbreškim sanirano je klizište u iznosu od 306 tisuća kuna. U Beretincu kreću radovi na autobusnom ugibalištu, to je također važno za mještane, a  mislim kako ćemo slijedeće godine snažno intenzivirati radove na području cijele Županije – zaključio je župan Čačić.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je istaknuo kako ŽUC redovito radi na sanaciji klizišta te prometnica.

- Uvijek treba naglasiti kako ŽUC upravlja s gotovo tisuću kilometara cesta. To govori o zahtjevnosti naših zadataka. Ovakvih projekata imamo oko pedesetak na nivou Županije i osim klizišta pokušavamo dio sredstava usmjeriti na trajnije stvari kao što su ove prometnice koje danas obilazimo – rekao je Osonjački.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”