Vrijedna donacija Županije Socijalnoj samoposluzi “Kruh Sv. Antuna”

Vrijedna donacija Županije Socijalnoj samoposluzi “Kruh Sv. Antuna”

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin posjetio je sjedište  Socijalne samoposluge „Kruh Sv.Antuna“ u Varaždinu te je tom prigodom uručio predstavniku samoposluge Zdenku Viljevcu  prehrambene i higijenske artikle u iznosu od pet tisuća kuna. Zamjenik župana je naglasio  kako Varaždinska županija sufinancira nabavu prehrambenih artikala i higijenskih potrepština Socijalnoj samoposluzi u svrhu pružanja pomoći najpotrebitijima u društvu te je naglasio kako je ovo blagdansko doba prilika da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

- Nažalost još uvijek imamo ljude kojima je pomoć ovakve vrste potrebna, stoga se mi kao Županija na ovaj način uključujemo u pomaganje na način da tijekom godine s 50 tisuća kuna sufinanciramo nabavku prehrambenih i higijenskih artikala za korisnike u riziku od siromaštva. Upravo u ovo doba borbe s pandemijom kada  su  ljudi uglavnom doma i osjećaju se usamljenima je lijepo, korisno i potrebno pomagati. Želim ovom prilikom pohvaliti aktivnosti svih volontera ove socijalne samoposluge koji prikupljaju namirnice tijekom planiranih akcija – rekao je zamjenik župana Vugrin te svim volonterima, ali i korisnicima samoposluge zaželio mirne i ugodne božićno-novogodišnje blagdane.

Zahvalivši se zamjeniku župana na vrijednoj donaciji, Zdenko Viljevac iz Socijalne samoposluge naznačio je kako je osnovna ideja kod osnivanja samoposluge bila usmjeravanje jedne ili nekoliko najpotrebnijih namirnica najsiromašnijim građanima.

- Danas brojimo oko 1200 korisnika naše samoposluge koji primaju pakete, a ukupno je od osnivanja samoposluge, dakle u malo više od pet godina podijeljeno preko 20 000 paketa. Ono što je za istaknuti je činjenica da imamo 200 registriranih volontera, od kojih je šezdeset aktivnih. Oni su do sada ostvarili preko 15 000 volonterskih sati i ja im se od srca zahvaljujem – rekao je Viljevac.

Napominjemo kako je Socijalna samoposluga volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (FRAMA) u Varaždinu, a koje su se okupile kako bi po uzoru na svetoga Franju pomagale najsiromašnijima u našoj biskupiji.
Ovaj je projekt organiziran tako da građani daruju trajne živežne namirnice (šećer, brašno, ulje, trajno mlijeko, tjestenina, koncentrat rajčice, palenta, griz i sl.), higijenske potrepštine (šampon, sapun, paste za zube, sredstva za čišćenje i pranje suđa/rublja) i druge potrebne artikle (dječja hrana, dječje pelene, konzerve) koji se u obliku paketa uručuju socijalno najugroženijim pojedincima i obiteljima.

Donacije se primaju svaki utorak i četvrtak od 16 do 18 sati u vrijeme podjele paketa u sjedištu Socijalne samoposluge (Ulica Josipa Kozarca 26, Varaždin).

Izvan tog vremena donacije se primaju uz prethodnu najavu na broj mobitela 099-2139616.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”