Priopćenje za medije_Reformisti 31.12.2020.

Priopćenje za medije_Reformisti 31.12.2020.

Tomislav Paljak, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, jučer je u društvu resornoga ministra Radovana Fuchsa, obišao Sisačko-moslavačku županiju te se tako na licu mjesta uvjerio u štete katastrofalnih razmjera na odgojno-obrazovnim objektima. Izaslanstvo MZO-a je na dvadesetak lokacija u Petrinji, Glini i Sisku, vodio županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport, Darjan Vlahov, dok su se u najrazrušenijoj Petrinji kratko susreli i u emotivnom tonu popričali s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem. Ispred svojih ustanova dočekivali su ih, i u obilazak vodili ravnatelji i voditelji institucija sa suradnicima. 

Prema prvim, neslužbenim procjenama, od 53 škole, najmanje pet zgrada ima značajna urušavanja i zahtijevaju potpunu sanaciju (izgradnju), devet je pretrpjelo značajna oštećenja, a trinaest bi se moglo koristiti uz popravke.

Velike štete pretrpjela su i dva fakulteta i dječji vrtići.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”