Martinčević: „Bolnici u Varaždinu odmah priznati status COVID bolnice i dodatak od 10 posto na plaće zaposlenicima“

Martinčević: „Bolnici u Varaždinu odmah priznati status COVID bolnice i dodatak od 10 posto na plaće zaposlenicima“

Zagreb, 28. siječnja 2021. - Saborska zastupnica Narodne stranke – Reformisti Natalija Martinčević danas je u Saboru u raspravi o izvješću o učincima provedbe epidemioloških mjera ministru zdravstva Viliju Berošu postavila pitanje o priznavanju statusa COVID bolnice OB  Varaždin.

„Varaždinska županija bila je jedna od najugroženijih u ovoj pandemiji i stoga je OB Varaždin bila pod posebnim pritiskom. Mi smo u jednom trenutku imali 278 osoba s težom kliničkom slikom te smo proporcionalno bili opterećeniji i od KB Dubrave kao COVID bolnice. Stoga je moje pitanje kada će OB Varaždin biti priznat status COVID bolnice što je iznimno važno zbog zaposlenika koji time ostvaruju pravo na 10 posto dodatka na plaću. Vi sami dobro znate što su sve zaposlenici varaždinske bolnice koja je bila pod najjačim udarom proživljavali, jer ste i sami tome svjedočili više puta, te Vas sada još jednom molim da se ova odluka donese odmah.“, istaknula je Martinčević.

U svom odgovoru ministar Beroš se još jednom zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima u Varaždinskoj županiji na iznimnom trudu i požrtvovnosti te je podržao navedeni prijedlog.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”