Županija uključena u sufinanciranje specijalističkih liječničkih pregleda operativnih vatrogasaca, župan pohvalio njihov angažman i humanost

Županija uključena u sufinanciranje specijalističkih liječničkih pregleda operativnih vatrogasaca, župan pohvalio njihov angažman i humanost

Danas je u Županijskoj palači potpisani Sporazum o sufinanciranju specijalističkih liječničkih pregleda operativnih vatrogasaca kojeg su potpisali župan Varaždinske županije Radimir Čačić, ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec i predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović.

Kako je istaknuo župan Čačić Varaždinska se županija uključila u sufinanciranje specijalističkih pregleda sa 150 tisuća kuna, a uz redovito sufinanciranje rada DVD-ova s 780 tisuća kuna, Županija će s dodatnih 300 tisuća kuna financirati traženu vatrogasnu opremu.

- Ovdje se radi o ukupno 1.230.000,00 kuna i činjenica je da naši vatrogasci te novce zaista zavređuju, a temeljem  analize stanja naših dvd-ova do sada smo sufinancirali nabavku tražene vatrogasne opreme u koju spadaju trofazni agregati za struju, vatrogasne sirene, kompresor za punjenje boca pod pritiskom, aparati za rezanje armiranog betona i željeza, sustav za dezinfekciju prostora i vozila, a i ove godine ćemo dakle nastaviti sa sufinanciranjem. Uključili smo se u ovu priču s sufinanciranjem specijalističkih liječničkih pregleda operativnih vatrogasaca jer na području naše Županije imamo oko 10.000 dobrovoljnih vatrogasaca od kojih je dvije tisuće operativno sposobnih na razini Vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Oni mogu sudjelovati u vatrogasnim intervencijama, a njihov broj se mijenja godišnje ovisno o tome hoće li zadovoljiti kriterije specijalističkog pregleda, stoga je bitno da idu na redovite preglede. Želim istaknuti kako ovim  sufinanciranjem za 50% smanjujemo troškove za liječničke preglede dvd-ovima, dakle Županija sufinancira specijalističke preglede u iznosu do 150 kn po operativnom vatrogascu. Sama ideja odnosno inicijativa je nastala tijekom mog obilaska Vatrogasnim zajednicama gradova i općina, gdje su sami predstavnici vatrogastva  upozorili da DVD-ovima  specijalistički pregledi operativnih vatrogasca predstavljaju veliki teret za njihov skromni proračun- rekao je župan Čačić te  pohvalio angažman naših vatrogasaca prilikom sanacije posljedica nedavnih potresa koji su zadesili područje Sisačko-moslavačke županije, a dotaknuo se i uloge vatrogasaca koju su imali  kod realizacije projekta „Dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja“ kojeg je Varaždinska  Županija provodila u travnju i svibnju prošle godine za vrijeme trajanja prvog vala pandemije koronavirusom.

Ravnatelj Doma zdravlja Renato Podbojec je istaknuo kako Dom zdravlja osigurava ordinaciju  specijalističke medicine rada i popust od 50 kn po specijalističkom pregledu operativnog vatrogasca.

- Drago mi je da smo dio ove pozitivne priče, vatrogasci imaju svake četiri godine puni pregled koji stoji 400 kuna,  a svake dvije godine dodatni pregled. Prosječno imamo oko 1000 pregleda godišnje – rekao je Podbojec.

Zahvalivši se županu na pomoći predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović je rekao kako vatrogasci s područja naše Županije sudjeluju u skoro svim velikim intervencijama diljem Hrvatske, pomažu prilikom nedavnih potresa, sudjeluju u gašenju požara, a istaknuli su se i u  humanitarnim akcijama.

- Zahvaljujem se Županiji i županu na podršci i pomoći koju nam pružaju, naša suradnja ja zaista dobra i ovo sufinanciranje specijalističkih liječničkih pregleda govori u prilog tome koliko nam Županija pomaže – rekao je Vukalović.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”