Refomisti Varaždinske i Međimurske organizacije prošpancirali varaždinskim  ulicama

Refomisti Varaždinske i Međimurske organizacije prošpancirali varaždinskim ulicama

Drugi dan Špancirfesta, u subotu, 18. kolovoza Reformisti Varaždinske i Međimurske županijske organizacije prošpancirali su varaždinskim ulicama. Potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević i članovi Županijske organizacije Varaždinske županije ugostili su predsjednika Međimurske organizacije Ivicu Baksu kolegama te su svi zajedno s dobrim emocijama uživali u šarenilu i šetnji, a druženje su završili uživajući u programima u atriju Županijske palače.

Više...
Svečanom sjednicom obilježen Dan Mjesnog odbora Jalkovec

Svečanom sjednicom obilježen Dan Mjesnog odbora Jalkovec

Svečanom sjednicom u Mjesnom odboru u Jalkovcu obilježen je Dan Mjesnog odbora i blagdan Sv. Ane, zaštitnice braka i obitelji. Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin (Reformisti) u opsežnoj prezentaciji izvijestio je prisutne o radovima i aktivnostima u posljednjih godinu dana. Mjesni odbor Jalkovec površinom je najveći prigradski mjesni odbor, a u u njemu stanuje 1350 stanovnika. Vugrin je istaknuo odrađene infrastrukturne radove poput sanacije šljunčanog dijela ceste Hrvatskog proljeća u duljini od 600 metara, zamjenu postojećih drvenih stupova u betonske u ulici Matije Gupca te postavljanje novih rasvjetnih tijela, obnovu podne prometne signalizacije te uređenje društvenog doma u kojem je postavljena nova led rasvjeta, a sanirane su i tračne zavjese te je dom opremljen novim stolovima. 

U narednom razdoblju u planu je obnova asfaltnog igrališta, izmještanje teretnog prometa iz naselja što je jedan od većih problema za sigurnost mještana, šetnica uz Plitvicu, rješavanje problema smrada iz farme Koka te brojne druge aktivnosti.

U ime Grada Varaždin prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica koja je istaknula kako je Jalkovec dobro vođen Mjesni odbor što se vidi iz prezentacije odrađenih radova za proteklu godinu. Svim okupljenim mještanima čestitala je Dan Mjesnog odbora i blagdan Sv. Ane.

Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije također je čestitao Dan Mjesnog odbora.

- U mjesnom odboru najvažnije je osluškivati potrebe mještana. Popravak ceste, zamjena rasvjetnih stupova, uređenje igrališta  to je ono što zaista utječe na kvalitetu života u mjesnom odboru i svake pohvale predsjedniku na trudu da to ispunjava - naglasio je zamjenik župana.

Na svečanoj sjednici Vugrin je podijelio zahvalnice i priznanja za doprinos ugledu i razvoju mjesnog odbora. Zahvalnice su dobile Nada Papec i Jadranka Tomašković, a priznanja OPG Kaniški, DVD Jalkovec, Tomislav Martinuš, Ivana Mikulec, Ivan Ciglar i Gabrijel Mežnarić.  

Svečanoj sjednici prisustvovali su i županijski vijećnici Nenad Koščak i Davor Golub te gradski vijećnik Josip Dreven, vijećnici Mjesnog odbora te brojni drugi ugledni gosti.

 
 
Više...
V.Paljak i A. Velić Fabijanić, predstavnice Reformista u Rimu

V.Paljak i A. Velić Fabijanić, predstavnice Reformista u Rimu

Narodna stranka – REFORMISTI redovna je članica Europske demokratske stranke (European Democratic Party – EDP), grupacije u Europskom parlamentu te aktivno sudjeluje u radu svih tijela ove organizacije.

Na sastanku Predsjedništva održanom 19. srpnja u Rimu, sudjelovale su Valerija Paljak, predsjednica Interesnog odbora žena Varaždinske županije i Anita Velić Fabijanić, članica Predsjedništva mladih demokrata i njihova glasnogovornica (EDP Youth). Na predsjedništvu se raspravljalo o mnoštvu važnih tema poput migracija u Eurozoni, sigurnosti, internacionalnoj trgovini, inovacijama, korupciji, klimatskim promjenama, no naglasak je stavljen na pripremu idućih izbora za Europski parlament.

Hrvatska delegacija dala je svoj doprinos u izlaganju na temu „Demokracija i korupcija“. Svojim zalaganjem Reformisti jačaju poziciju u ovoj europskoj parlamentarnoj grupaciji, a sve u cilju učinkovitijeg promoviranja i ostvarenja hrvatskih interesa u Europskom parlamentu.

Više...
Ljubičasta noć u Svetom Iliji

Ljubičasta noć u Svetom Iliji

Jučer se na području oko igrališta DŠR u Doljanu održala ''Ljubičasta noć'' koju je organizirala općinska organizacija Sveti Ilija Narodne stranke Reformisti. U sklopu druženja članova i simpatizera Narodne stranke Reformisti odigran je i malonogometni turnir, na kojem je pobjedu odnijela ekipa Reformista iz Sračinca, u čijim redovima su igrali predsjednik Županijske organizacije Varaždinske županije Narodne stranke Reformisti te dožupan Tomislav Paljak i dožupan Robert Vugrin. Drugo mjesto zauzela je ekipa domaćina iz Sv. Ilije.

Na druženju su sudjelovali i predsjednik Narodne stranke Reformisti i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, potpredsjednica Narodne stranke Reformisti i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, kao i brojni županijski vijećnici Reformista te mnoštvo drugih članova i gostiju.
Pehare najboljim ekipama podijelila je Natalija Martinčević uz čestitke najboljima. Nakon proglašenja pobjednika uslijedilo je puštanje ljubičastih lampiona, a druženje brojnih članova i simpatizera Reformista nastavljeno je do kasno u noć.

Više...
Anita Velić Fabijanić izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu

Anita Velić Fabijanić izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu

Organizacija mladih Europske demokratske stranke (European Democratic Party-EDP)  Young democrats for  Europe (YDE) organizirala je u Bruxellesu 30.06.2018.  izborni kongres na kojem je izabrano novo predsjedništvo. Predsjedništvo YDE  izabire se na dvogodišnji mandat, a u ovom sastavu čini ga deset članova. Anita Velić Fabijanić, kao predstavnik Narodne stranke-Reformisti, izabrana je za glasnogovornicu mladih demokrata u sljedećem mandatu, dok je Begoña Garteizaurrekoa (Basque Country) izabrana za predsjednicu.

Delegati i gosti iz više od 12 zemalja raspravljali su o potrebi promicanja demokratskih vrijednosti unutar Europske unije, ali i ulozi mladih na predstojećim europskim izborima 2019.godine.

Nekoliko dana ranije,na temu europskih izbora i institucija Europske unije, organizirana je Ljetna akademija pod pokroviteljstvom Alliance of Liberals and Democrats for Europe (ALDE) na kojoj je više od 100 sudionika, mladih liberala i demokrata, raspravljalo o budućnosti Europe, izlasku Velike Britanije iz Europske unije (Brexit)  i njihovom viđenju europskih izbora 2019.

„Tijekom ovog kongresa iznesena su stajališta mladih iz različitih zemalja EU, ali istih ili sličnih političkih stavova. Mladi su sadašnjost i budućnost Europe te je nužno podići svijest o važnosti projekata za mlade, njihovom socijalnom i društvenom razvoju. Drago mi je što sam sudjelovala na Ljetnoj akademiji ALDE grupe, a velika mi je čast što sam u svojoj organizaciji (Young democrats for  Europe ) ponovno izabrana u predsjedništvo. Donijeli smo dvije rezolucije tijekom kongresa, o demokraciji te o identitetu,kulturi i obrazovanju koje ćemo predstaviti Europskoj demokratskoj stranci. S obzirom na predstojeće europske izbore, čeka nas velik posao, kako u europskim organizacijama, tako i u našim matičnim političkim strankama.“ –istaknula je Anita Velić Fabijanić.

Više...
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem Decline