Manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ oduševila Zagreb!

Manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ oduševila Zagreb!

Varaždinska županija je oduševila Zagreb. Na Trgu bana Jelačića se danas, 20. listopada, prvi put predstavila u glavnom gradu Hrvatske, i to manifestacijom „Garantirano z Varaždinske županije“. Bilo je to jedno od najvećih takvih događanja s čak 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije, te atraktivnim damama u krinolinama, husarima na konjima i vrhunskim kulturno-zabavnim programom.


Gužve na štandovima i oko štandova potvrdile su oduševljenje Zagrepčana i njihovih gostiju brojnim proizvodima koji su djelo rada marljivih ruku proizvođača iz Varaždinske županije. Dosad nijedno predstavljanje nije bilo ovako brojno te bogato raznovrsnom ponudom i sadržajem.

- Ova manifestacija je doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Naša odluka da brendiramo izvorne proizvode potvrdila se kao dobra, jer se proizvodi počinju prepoznavati na tržištu. Prije svega to je brend 100 posto čistog Varaždinskog bučinog ulja, a uz to promoviramo i naše Varaždinsko zelje koje je najcjenjenije upravo na području Zagreba. Posebna atrakcija su dame u krinolinama, s kojima se građani masovno fotografiju, a postrojavanje husara na konjima ispred kipa bana Jelačića je samo po sebi vizualna atrakcija. Sve zajedno daje pozitivan doprinos i impuls našem turističkom brendiranju. Podsjećam da je britanski Telegraph napisao da je Varaždin najčuvanija hrvatska tajna. Varaždinska županija je udaljena ni sat vožnje autoputom od Zagreba, a turistički je biser koji je nedovoljno uključen u ukupnu turističku ponudu i to ćemo pokušati promijeniti – istaknuo je župan Čačić.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je zahvalio županu što je odlučio predstaviti Županiju na Jelačić placu. - Dobrodošli iz prve prijestolnice Hrvatske u sadašnju prijestolnicu Hrvatske, dobrodošli na glavni plac svih građana Republike Hrvatske! Grad Zagreb stvaraju i grade najbolji sinovi i kćeri hrvatskih građana, pa tako i Varaždina. Hvala što smo probili led, a vidimo se iduće godine – poručio je gradonačelnik Bandić.


Predsjednica TZ-a Varaždinske županije i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević istaknula je veliko zadovoljstvo manifestacijom. - Svi naši proizvođači su prezadovoljni organizacijom, kao i time što su dobili mogućnost prezentirati i prodavati svoje proizvode u Zagrebu. Odazvalo se doista puno izlagača i drago mi je da smo ispunili njihova očekivanja. Veseli me i što je na Trgu bana Jelačića ovako puno ljudi. Ostvarili smo zacrtane ciljeve, predstavili smo Varaždinsku županiju kao turističku destinaciju, a istovremeno promoviramo naše domaće proizvode, kao i dizajnerice, obrtnike i tvrtke – istaknula je Natalija Martinčević. 


Osim što je posebnost manifestacije bila prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja zelja te heljde, predstavljanje Varaždinskoga bučinoga ulja i proizvoda od buča te Varaždinskog zelja, na manifestaciji su dizajnerice predstavile svoje najnovije kolekcije, Jelačić placom šetale su dame u krinolinama, husari jahali na konjima, a svoju posebnost Varaždinska županija je pokazala i glazbom. Nastupili su prvaci Glazbene škole u Varaždinu koji su izvodili arije iz opereta te mjuzikala. Uz KUD Jalžabet, nastupili su Blanka Tkalčić, Irma Dragičević, duo Rock on baroque, Nenad Kumrić - Charlie i Neven Stipčić.

Osim svega toga, u Zagrebu je od sinoć atraktivni balon Varaždinske županije. Podignut je kod fontana na Sveučilišnoj livadi kod Slavonske avenije, pa i stanovnici glavnoga grada imaju priliku uživo vidjeti jedinstveni balon u Hrvatskoj i cijelome svijetu budući da je kupola reprodukcija slike „Svečanost cvijeća“ Ivana Rabuzina, jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive.

Više...
Veliko predstavljanje Varaždinske županije u Zagrebu: od najbolje sarme, zelja i bučinog ulja do husara, krinolina i vrhunskih glazbenika

Veliko predstavljanje Varaždinske županije u Zagrebu: od najbolje sarme, zelja i bučinog ulja do husara, krinolina i vrhunskih glazbenika

Varaždinska županija će se ove subote, 20. listopada, prvi put predstaviti u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića. Na manifestaciji „Garantirano z Varaždinske županije“ sudjelovat će čak 60-ak OPG-ova, obrtnika, domaćih radinosti, tvrtki i pojedinaca iz Županije. Bit će to jedno od najvećih predstavljanja u srcu Zagreba. Posebnost će biti prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja Varaždinskog zelja te heljde, a predstavljeno će biti i izvorno Varaždinsko bučino ulje i proizvodi od buče.


Zagrepčani i njihovi gosti će u subotu cijeloga dana, od 9 do 13 sati, moći kušati i kupiti najbolje iz Varaždinske županije, pa tako i najbolju sarmu spravljenu od izvornog Varaždinskog zelja. Uz sve to, priređen je bogat zabavni i kulturni program, koji će također biti drugačiji od dosad viđenih na sličnim predstavljanjima. Najavljeno je to danas, 17. listopada, na konferenciji za novinare u Županijskoj palači u Varaždinu, na kojoj su bili Natalija Martinčević, predsjednica TZ-a Varaždinske županije i posebna savjetnica župana, te Miran Bojanić Morandini, direktor TZ-a Varaždinske županije.


- Predstavljanje Varaždinske županije u glavnom gradu Hrvatske je važno, jer je to velika pozornica na kojoj ćemo predstaviti svoje gospodarske, poljoprivredne, gastronomske, turističke i kulturne potencijale. Iznimno veseli da se na prvi poziv javilo čak 60-ak naših OPG-ova, udruga, ugostitelja, obrta iz cijele Županije, a sudjelovat će i naše dizajnerice. To je iznimno veliki broj sudionika, veći od županija koje se već niz godina predstavljaju u Zagrebu – rekla je Natalija Martinčević. 


Dodala je da velik broj prijavljenih izlagača govori u prilog činjenici da su svi prepoznali koliko je u godinu dana učinjeno na promociji, prezentaciji i brendiranju Županije i svih njezinih potencijala.


- Niz aktivnosti smo već odradili brojnim događanjima u atriju Županijske palače, a sad prvi put idemo izvan granica naše županije, i to u Zagreb. U subotu ujutro, za kad je najavljeno sunčano vrijeme, na Trgu bana Jelačića očekuje se velik broj ljudi i medija. Uz veliku promociju, to će biti i odlična prilika za prodaju naših proizvoda. Uz predstavljanje izlagača, odlučili smo se za bogat, ali drugačiji program u odnosu na dosad viđene na takvim predstavljanjima – najavila je Natalija Martinčević.


Cjelokupni program predstavio je direktor TZ-a Miran Bojanić Morandini.


- Prezentacija je prodajnog karaktera i uvjereni smo da će Zagrepčani i njihovi posjetitelji kušati i kupiti najbolje iz Varaždinske županije. Osim što će posebnost našega nastupa biti prikaz izrade domaćeg putra, spravljanje kiseljenja zelja te heljde, pripremljeno će biti i 700 komada sarme. Posebno ističemo predstavljanje Varaždinskoga bučinoga ulja i proizvoda od buča te Varaždinskog zelja – rekao je Morandini.


Varaždinske dizajnerice predstavit će svoje najnovije kolekcije, a Zagrepčane će varaždinski notar podsjetiti na neka prošla vremena. U Zagrebu će se predstaviti i Husarska garda, Jelačić placom šetat će dame u krinolinama, a sve to uz zvukove prvaka Glazbene škole u Varaždinu.


- Program će početi u 9 sati i potrajati sve do 13 sati. U 9 sati program otvara KUD Jalžabet, poznat po izvornom folkloru i nošnji staroj 170 godina. U 10 sati je službeno otvorenje, a potom će poznate arije iz opereta i mjuzikala izvoditi Blanka Tkalčić i Irma Dragičević. Nastupit će i duo Rock on baroque, a sve će zaključiti Neven Stipčić promenadnim koncertom od Sinatre do popularne glazbe iz 70-tih i 80-tih godina 20. stoljeća – najavio je Bojanić Morandini.

Više...
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”
Opširnije Razumijem