Narodna stranka - REFORMISTI

Narodna stranka - REFORMISTI

Koalicija za bolju Hrvatsku

SAMOBOR, 9.12.2023. - Bolja Hrvatska je moguća, a dokaz tome su primjeri razvijenih i uspješnih lokalnih sredina u kojima se dobro živi i čija iskustva bi bilo moguće preslikati na cijelu zemlju. S tim ciljem okupila se koalicija stranaka Fokus, Istarski demokratski sabor (IDS-DDI), Narodna stranka – Reformisti te Primorsko-goranski savez (PGS). Stranke su danas u Samoboru potpisale koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na sljedećim parlamentarnim i europskim izborima. Ističu kako su središnji i sjeverni dio Hrvatske, Istra i Primorje sredine gdje je promjena na bolje krenula s lokalne razine pa zagovaraju promjenu Vlade i uvođenje dobrih politika, inovacija i praktičnih koraka temeljenih na zdravom razumu.

„Okupili smo se u Samoboru kako bi pokazali da je promjena za bolju Hrvatsku moguća. Usprkos poražavajućoj statistici na nacionalnoj razini, postoje mnogi gradovi i općine u kojima se pristojno i dobro živi, sredine u kojima mladi ostaju i nove obitelji se doseljavaju. To smo postigli poštenim, pravednim i efikasnim upravljanjem, manjim porezima, većom transparentnošću, privlačenjem privatnih investicija, socijalno osjetljivim politikama, korištenjem EU fondova, ulaganjima u obrazovanje i zdravstvo, ali prije svega, osluškujući potrebe naših građana“ – istaknuo je u uvodnom govoru predsjednik stranke Fokus Davor Nađi i naglasio da će upravo ova koalicija pokrenuti promjene za bolju Hrvatsku. Naglasio je da su uvjerljivo najjača snaga u hrvatskom političkom centru, jer zajedno imaju europarlamentarca, 5 saborskih zastupnika te preko 30 gradonačelnika i načelnika diljem Hrvatske.

„Naše stranke, koje vode neke od najrazvijenijih sredina u RH, okupile su se da bismo ponudili svim građanima dokazana i učinkovita rješenja za jednu bolju i uspješniju Hrvatsku. Zagovarat ćemo spuštanje ovlasti i financija s državne na regionalnu i lokalnu razinu. Svojim radom naše stranke pokazuju da samo jake i bogate općine i gradovi mogu osigurati više novaca u novčanicima naših građana – centralna država to ne može. Ne vidimo razlog zašto grad ili općina ne bi mogli zadržati dio PDV-a koji se u njemu uplati, zašto županija ne bi mogla rušiti ilegalno sagrađene objekte i tako, za razliku od središnje države, učinkovito voditi računa o zaštiti prostora? Mi, dokazano znamo kako podići kvalitetu života građana“ – istaknuo je u svom govoru predsjednik IDS-a Dalibor Paus zaključivši da će se decentralizacijom omogućiti više alata i drugim dijelovima Hrvatske da se razviju, a razvijenima da napreduju još više.

„Pred nama je vrijeme u kojemu će biti nužno pokazivanje vizije, sposobnosti i hrabrosti države za donošenje odluka, bez politikantstva zbog dobivanja dnevnopolitičkih bodova. Vlada koja nije u stanju sprovesti strukturne reforme te napraviti razvojne iskorake osmišljavajući fizibilne projekte, koji nisu isključivo posljedica europskih politika i smjernica i EU financiranja, već u slijedećem mandatu dovest će nas do potpune stagnacije. Naime, približavanjem europskim prosjecima smanjuje se i dotok europskog novca i bez vlastitih projekata koji osiguravaju ubrzani rast i razvoj ući ćemo u stagnaciju kakvoj danas svjedoči Portugal. Zadnji vlastiti strateški razvojni projekt Hrvatske je sustav autocesta, koji je već godinama temelj za 20% hrvatskog BDP-a kroz turizam, čak i nakon šteta koje su mu nanijele nesposobne i korumpirane HDZ-ove Vlade“ – rekao je predsjednik NS Reformisti Radimir Čačić.

„Bolja Hrvatska je moguća. To znači stvaranje praktičnih koraka u svakoj zajednici za poboljšanje kvalitete života naših građana, inovativnih načina za pomoć poduzećima kako bi mogla rasti i realističnih lokalnih mjera za povećanje kvalitete života na svim razinama“ – izjavio je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić i naglasio: „Hrvatska ima potencijal biti dinamična, utjecajna, uspješna europska zemlja s gospodarstvom koje raste, ali samo ako stvorimo bolje uvjete i iskoristimo rješenja koja već funkcioniraju na terenu“.

Potpisivanju koalicijskog sporazuma u Samoboru nazočili su hrvatski eurozastupnik iz redova IDS-a Valter Flego; saborski zastupnici Dario Zurovec, Damir Bajs, Katarina Nemet, Emil Daus, Natalija Martinčević; gradonačelnici Petra Škrobot, Nenad Panian, Valter Glavičić, Loris Peršurić, Anteo Milos, Fabrizio Vižintin; načelnici Ivan Gulam i Robert Marčelja; članovi predsjedništva Reformista Leo Penović i Robert Hirc; glavna politička tajnica Reformista Alenka Košiša Čičin-Šain; predsjednik zagrebačke organizacije Reformista Krešo Komljenović te drugi brojni istaknuti članovi stranaka i gosti. Sve stranke iz koalicije pozvale su i druge koji dijele gore spomenute vrijednosti da im se pridruže, a građane da se aktivno uključe u kampanju, izađu na izbore i podrže koaliciju stranaka Fokus, IDS, Reformisti, PGS – koaliciju za bolju Hrvatsku!

 # # #

Za više informacija slobodno kontaktirajte:


Fokus - Davor Nađi, 099 486 72 46, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

IDS-DDI – Davor Pinzan, 099 444 15 61, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

NS Reformisti - Radimir Čačić, 091 239 06 15, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

PGS – Ivica Linar 091 122 36 37, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

Zagreb, 30. studenog 2023. – Saborska zastupnica Narodne stranke - REFORMISTI Natalija Martinčević danas je u Saboru glasala protiv proračuna koji je predložila Vlada RH.

Narodna stranka-REFORMISTI na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije nije podržala prijedlog proračuna za 2024. godinu, te su vijećnici u raspravi oko navedene točke dali na uvid jasne brojke kojima potkrjepljuju činjenicu kako Varaždinska županija pod vodstvom župana Stričaka i HDZ-a srlja u ponor.

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina vijećnik Reformista Devid Kos uputio je pitanje gradonačelniku, a koje se odnosi na besplatne ulaznice za kazališne predstave za studente, koji su to pravo imali prije, no do trenutka održavanja sjednice Gradskog vijeća obavijest koja se odnosi na studente nije postojala na web stranici HNK Varaždin.

Varaždin, 27. studenog 2023. – U Varaždinu je danas održana zajednička konferencija za medije Fokusa i Narodne stranke – Reformisti na kojoj je predstavljen zajednički nastup na izborima za Hrvatski sabor i izborima za zastupnike u Europskom parlamentu, te predstavljen dio programa s posebnim naglaskom na teme vezane uz sjever Hrvatske.

Reformisti Gradske organizacije Varaždin prijavili su ukupno 84 projekata putem prijave za Participativni proračun Grada Varaždina za 2024. godinu. Od kada je uvedena mogućnost prijava komunalnih projekata putem ovog sustava prijava, redovito se prijavljuju projekti koji su od velike važnosti za svakodnevni život građana. No nažalost samo mali dio njih, točnije otprilike 10% je do sada realizirano i to unatrag 2 godine, dok se ostatak prepisuje i ponavlja iz godine u godinu što ide direktno na štetu naših građana.

U utorak, 14. studenog, u Trnovcu Bartolovečkom, na inicijativu Općine, a u suradnji s Društvom Crvenog križa Varaždinske županije i grada Varaždina, održano je predavanje te edukativna radionica za umirovljenike, a i mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Kongres organizacije mladih demokrata Young democrats for Europe (YDE) održao se proteklog vikenda u Parizu. Na njemu su sudjelovali predstavnici Narodne stranke – REFORMISTI Luka Brezovec, povjerenik Interesnog odbora mladih Reformista Varaždinske županije i vijećnik županijske skupštine Varaždinske županije,  Antonella Velić, potpredsjednica YDE i Valentina Velić.

Predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora Natalija Martinčević boravila je Luandi (Angola) gdje je bila u posjetu predsjedniku Angole Joau Lourencu, a nazočila je i posebnom prijemu koji je za predsjednike parlamenata i šefove delegacija upriličio predsjednik Republike Angole.

Stranica 1 od 85
Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”