ŽUPAN STRIČAK ZAUSTAVIO ULAGANJA OD 600 MILIJUNA KUNA U VARAŽDINSKE TOPLICE

ŽUPAN STRIČAK ZAUSTAVIO ULAGANJA OD 600 MILIJUNA KUNA U VARAŽDINSKE TOPLICE

  • Pročitano 129 puta
  • 01, Čet 22
  • Napisao/la 
  • Vijesti

U mandatu župana Čačića i predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice Varaždinske Toplice Bedekovića u Varaždinske Toplice uloženo je preko 260 milijuna kuna. Za period 2021.-2027.  kroz sredstva Europske unije po prvi puta je za namjenu financiranja  turističke infrastrukture u Hrvatskoj predviđeno  2 mlrd i 200 milijuna kuna. Po Razvojnom sporazumu predloženom od strane župana Čačića, od tog iznosa za Varaždinske Toplice predviđeno je 600 milijuna kuna.

18. lipnja 2021. po Ugovoru i nalogu  župana Čačića isticao je rok  za predaju  Idejnog rješenja novog hotelskog kompleksa sa 1000 novih ležajeva u Varaždinskim Toplicama. Na osnovu tih rješenja do početka 2022. godine trebali su biti gotovi i glavni projekti kako bi se dobilo predviđenih 600 milijuna kuna europskog novca iz Europskog fonda za obnovu i razvoj.

 Župan Stričak je 14. lipnja , 4 dana prije predaje projekata, zaustavio izradu projekata sa obrazloženjem da će predložiti drugačija rješenja te nakon toga  iz konačne verzije Razvojnog Sporazuma potpuno izbacio investiciju od 600 milijuna u Varaždinske Toplice, kao i samu izradu projekata. U Sporazumu su predviđene i potpisane investicije za Krapinske, Stubičke, Daruvarske te Termalne toplice u Kloštru Podravskom u iznosu od milijardu i 35 milijuna kuna, dakle svi osim nas.

Javno upozoravamo i upozoravati ćemo na posljedice ovakvih odluka i tražimo da se odmah završi projektna dokumentacija i izgradnja hotelskog kompleksa uvrsti u Razvojni sporazum te zatraži EU financiranje.

Nesposobnost HDZ-ove Županijske vlasti ne može i ne smije biti alibi za upropaštavanje budućnosti građana ove Županije.

 

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”