Župan Stričak ponovno u prekršaju – ovog puta prema državi

• 10, Sub 22
  • Napisao/la
  • Vijesti

Prema zakonskoj obavezi župan Varaždinske županije Anđelko Stričak (HDZ) nije podnio polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za razdoblje od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine.

Župan Stričak prekršio je:

• Zakon o proračunu („Narodne novine“, br. 144/21) - Članak 88.
  • Odluku o izvršavanju Proračuna Varaždinske županije za 2022. godinu

od 30. studenog 2021. godine - Članak 25.

• Statut Varaždinske županije – Članak 60.
  • Pravilnik o polugodišnjem i godišnjem izvještaju o izvršenju proračuna

(„Narodne novine“ br. 24/13, 102/17, 1/20 i 147/20) – Članak 19.

U mandatu župana Čačića i Reformista Varaždinska je županija bila četiri godine za redom ocijenjena najvišom ocjenom za transparentnost (5) a sada će i ovaj aspekt rada Varaždinske županije, uz gotovo sve ostale, biti srozan.

Klub vijećnika Narodne stranke REFORMISTI uz županovu odgovornost traži  utvrđivanje koja je od nadležnih pročelnica; pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana ili pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu, uz župana propustila podnijeti izvještaj o izvršenju Proračuna Varaždinske županije vijećnicima na sjednici Županijske skupštine.

Utvrđivanje odgovornosti pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana već smo tražili a obzirom da je u ime Županije objavila lažno priopćenje (suprotno izvješću MUP-a) o nasilnim događajima u kojima je sudjelovao župan Stričak (HDZ) 23.09.2022.

Klub vijećnika Županijske skupštine Varaždinske županije

Narodne stranke REFORMISTI