Podržava li Stričak nezakonito trošenje javnog novca?

Podržava li Stričak nezakonito trošenje javnog novca?

 

Vijećnik Narodne stranke – REFORMISTI Željko Bedeković na današnjoj je sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije upitao župana Stričaka hoće li od člana HDZ-a, načelnika i ravnatelja javne ustanove za kojeg Odluka Visokog upravnog suda konstatira da je „javna sredstva s kojima je ovlašten raspolagati iskoristio za osobni probitak odnosno vlastite interese“ zatražiti ostavku na mjesto ravnatelja javne ustanove i načelnika općine ili će priznati da podržava nezakonito trošenje javnog novca u svrhu samopromocije?

Naime, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa je utvrdilo da je jedan HDZ-ov načelnik u Varaždinskoj županiji koristio novac općine za osobnu samopromociju. To je zapravo modus operandi cijelog HDZ-a ali ovdje je to potvrđeno odlukom Visokog upravnog suda.

Župan Anđelko Stričak u svom je odgovoru danas na Županijskoj skupštini svjesno iznio neistinu kako je PR agencija spomenutog načelnika i ravnatelja u lokalnom tjedniku zakupila prostor i taj isti prostor platila. Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa pak ističe kako je načelnik i ravnatelj: nezakonito potrošio javni novac tiskajući lokalno glasilo u kojem je sam sebe promovirao.

Govori li župan Stričak namjerno neistine te samim time podržava nezakonito trošenje javnog novca u svrhu samopromocije?

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”