Reformisti darivanjem krvi obilježili Svjetski dan darivatelja krvi

Svake godine 14. lipnja, diljem svijeta obilježava se Svjetski dan darivatelja krvi. Obilježavanjem ovog dana želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka.

Reformisti Varaždinske županije na inicijativu Gradske organizacije Varaždin koja tradicionalno ovaj dan obilježava već treću godinu zaredom, jučer su u Općoj bolnici Varaždin prigodno darivali krv.

Ovakve akcije i obilježavanje ovog važnog datuma u zdravstvu prilika je da se zahvali svim dobrovoljnim davateljima krvi na njihovom daru. Na ovaj način pomaže se u spašavanju milijuna života svake godine. Jednom dozom krvi mogu se spasiti tri života, a svake godine u svijetu se prikupi 92 milijuna doza krvi.

- Reformisti će i dalje na ovaj način obilježavati Svjetski dan darivatelja krvi te pozivamo sve građane Varaždinske županije da se odazovu svim akcijama darivanja krvi jer na taj način uključujemo se u spašavanje života - naglasio je potpredsjednik Gradske organizacije Varaždin i gradski vijećnik Darko Detelj.

Opširnije Razumijem Decline