Ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Novom Marofu bogatija za tri nova vrijedna uređaja

Ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Novom Marofu bogatija za tri nova vrijedna uređaja

Ispostava Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije bogatija je za tri nova vrijedna uređaja koja će im zasigurno pomoći u  njihovom radu. Radi se o aspiratoru, EKG uređaju i defibrilatoru ZOLL X serije.

Kupnju uređaja financirala je Varaždinska županija pa je tom prilikom sjedište ispostave posjetio zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin kojemu su ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec i Radmila Nježić, dr.med. prezentirali rad i značajke samih uređaja.

- Radi se o aspiratoru koji se nalazi u vozilima hitne pomoći, a pomoću njega vrši se usisavanje sekreta iz dišnog puta pacijenta kako bi se omogućila ventilacija. Taj prenosivi električni uređaj je otporan na prskanje tekućinom, izdržljiv je i čvrst te  ima bateriju koja se može jednostavno zamijeniti. Dobili smo i novi defibrilator x serije koji profesionalcima hitne pomoći omogućava maksimalnu brigu o pacijentima. Ima izvanredne značajke, a u svojoj  funkciji objedinjuje superiorne terapeutske mogućnosti kao što su defibrilacija i kardiopulmonalna reanimacija- rekla je Radmila Nježić, dr.med. te dodala kako i nabavka novog EKG uređaja potvrđuje da se u svim ispostavama svi uređaji redovito zamjenjuju uređajima nove generacije. 

- Zahvaljujem se Županiji na ovoj pomoći jer smo ovime nadopunili našu opremu koja nam služi u svakodnevnim intervencijama. Ovo je samo jedan vid podrške s obzirom da Županija kontinuirano brine o zdravstvenim ustanovama, pa tako i o skladnom funkcioniranju Zavoda za hitnu.– rekao je Smoljanec.

Zamjenik župana Robert Vugrin izrazio je zadovoljstvo radom same ispostave, ali i cijelog Zavoda za hitnu.

- Ovi uređaji  u vrijednosti 166 tisuća kuna biti će od velike pomoći djelatnicima Novomarofske ispostave, a razina usluge pružanja izvan bolničke hitne pomoći je sasvim sigurno ovime dignuta na još kvalitetniju razinu. Hitna medicina je djelatnost koja brine o čovjeku koji je ranjiv , a vrlo često i životno ugrožen te su obnavljanja i kupovina novih potrebnih uređaja itekako važna. Ovom prilikom želim pohvaliti  organiziranost , požrtvovnost, znanje i agilnost djelatnika ove ispostave te im želim što manje hitnih intervencija – zaključio je zamjenik župana Vugrin.

Koristimo kolačiće kako bismo Vam pružili najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici. Pod linkom "Opširnije" možete saznati više o kolačićima koje upotrebljavamo, svrhu i mogućnosti korištenja, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na “Razumijem”